Sütőtökös-diós karácsoyi sütemény

Ha a karácsonyi diő alatt nem szeretnéd még az egészségtelen sütikkel is tömni
magad, próbáld ki ezt a receptet. Könnyű elkészíteni és sokáig eláll hűtőben.
Hozzávalók:
(egy nagyobb adaghoz)
- 350g sütőtök
- 150g zabliszt
- 150g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 200g darált dió
- 300g xilit/nyírfacukor
- 75 g margarin
- 1 tk fahéj
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk szódabikarbóna
A sütőtököt pároljuk meg, majd daráljuk le. Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, kivéve a vajat, azt
olvasszuk fel és gyűrjuk össze a liszttel. Sajnos elég ragacsos állaga lesz.
Egy sütőpapírral kibélelt sütőbe helyezzük, egy kanál segítségévela kerek alakú
sütiket. (Ha szeretnéd egyben is megsütheted, ugyanolyan jó lesz:)).
200°-on sütssük nagyjából 35 precig, de azért egy fogpiszkálóval szúrjunk a közepébe,
hogy meggyőződjünk róla, a közepe is megsült.