Narancsos édesburgonya gombóc

2017.09.03

Hozzávalók:
(6-7 db közepes méretű)

  • 200g édesburgonya (főtt)
  • 60g teljeskiőrlésű liszt
  • 1 ek (8g) útifűmaghéj
  • 50g eritrit
  • fél narancs reszelt héja
  • 1/3 narancs leve
  • 1 tk fahéj

Egy lábasba kezdünk el vizet forralni.
Az édesburgonyát pürésítsük, majd keverjük el a többi hozzávalóval. Tegyük félre 10 percre.
A tésztából formáljunk golyókat és egy merőkanál segítségével tegyük bele a forrásban lévő vízbe. Nagyjából 8-10 perc elteltével kiszedhetjük őket. Vigyázzunk, vizesen kicsit ragacsos, de ha kihűl szépen megszilárdul a külseje.
Hidegen és melegen is tálalhatjuk fahéjjal kevert (növényi)joghurttal.:)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el