Narancsos édesburgonya gombóc
2017.09.03

Hozzávalók:
(6-7 db közepes méretű)
- 200g édesburgonya (főtt)
- 60g teljeskiőrlésű liszt
- 1 ek (8g) útifűmaghéj
- 50g eritrit
- fél narancs reszelt héja
- 1/3 narancs leve
- 1 tk fahéj
Egy lábasba kezdünk el vizet forralni.
Az édesburgonyát pürésítsük, majd keverjük el a többi hozzávalóval. Tegyük félre 10 percre.
A tésztából formáljunk golyókat és egy merőkanál segítségével tegyük bele a forrásban lévő vízbe. Nagyjából 8-10 perc elteltével kiszedhetjük őket. Vigyázzunk, vizesen kicsit ragacsos, de ha kihűl szépen megszilárdul a külseje.
Hidegen és melegen is tálalhatjuk fahéjjal kevert (növényi)joghurttal.:)
