Köleskása áfonyaszósszal
2017.07.13

Hozzávalók:
Kása:
- 50g száraz köles
- 200-250ml víz
- 1/3 vaníliarúd
- 50g natúr (növényi) joghurt
- 20g eritrit vagy természetes édesítő
- 35g áfonya
- 1 kk kukoricakeményítő
- 5g eritrit
- 50 ml víz
Szósz:
A kölest nagyjából 10-15 percig főzzük a vízben, majd
leöntjük róla, és a joghurtot, a vaníliarúd kikapart belsejét és az édesítőt hozzákeverjük.
Egy kis edénybe összenyomjuk az áfonyákat egy villa segítségével, és felöntjük 50 ml vízzel. Feltesszük melegíteni. A kukoricakeményítőt egy pici hideg(!) vízben elkeverjük s a forrásban lévő gyümölcshöz öntjük folyamatos keveréssel.
Ha kész, a kása tetejére öntjük és egy kis plusz gyümölccsel kiegészítve fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!:)