Köleskása áfonyaszósszal

2017.07.13

Hozzávalók:

Kása:

  • 50g száraz köles
  • 200-250ml víz
  • 1/3 vaníliarúd
  • 50g natúr (növényi) joghurt
  • 20g eritrit vagy természetes édesítő
  • Szósz:

    • 35g áfonya
    • 1 kk kukoricakeményítő
    • 5g eritrit
    • 50 ml víz

    A kölest nagyjából 10-15 percig főzzük a vízben, majd
    leöntjük róla, és a joghurtot, a vaníliarúd kikapart belsejét és az édesítőt hozzákeverjük.

    Egy kis edénybe összenyomjuk az áfonyákat egy villa segítségével, és felöntjük 50 ml vízzel. Feltesszük melegíteni. A kukoricakeményítőt egy pici hideg(!) vízben elkeverjük s a forrásban lévő gyümölcshöz öntjük folyamatos keveréssel.

    Ha kész, a kása tetejére öntjük és egy kis plusz gyümölccsel kiegészítve fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!:)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el