Hortobágyi húsos-palacsinta gombával

2016.06.09

Hozzáalók (1 adag, 2 nagy palacsinta):

Palacsinta:

  • 35g zabliszt
  • 1 tojásfehérje
  • 70-75 ml víz (hígításhoz)

Töltelék:

  • 120g darált csirkemell
  • 100g görögjoghurt
  • 30g vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika

Tetejére:

  • 100g csiperkegomba
  • szezámmag

A palacsintákat pici kókuszolajon kisütjük, majd ugyanabba a serpenyőbe plusz olajon megpirítjuk a hagymát, és pár perc múlva hozzáadjuk a darálthúst, pirospaprikát és a sót. Ha átsült a hús teljesen, kiöntjük egy tálba és 80g görögjoghurttal elkeverjük (ha szükséges, itt még adhatunk hozzá őrölt pirospaprikát). A maradék joghurtot összekeverjük egy pici sóval és pirospaprikával egy külön tálkában. A gombát szintén megpirítjuk egy pici sóval, és megtöltött palacsintákra öntjük, a maradék joghurttal, plusz egy kis szezámmaggal.  

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el