Hortobágyi húsos-palacsinta gombával
2016.06.09

Hozzáalók (1 adag, 2 nagy palacsinta):
Palacsinta:
- 35g zabliszt
- 1 tojásfehérje
- 70-75 ml víz (hígításhoz)
- só
Töltelék:
- 120g darált csirkemell
- 100g görögjoghurt
- 30g vöröshagyma
- őrölt pirospaprika
- só
Tetejére:
- 100g csiperkegomba
- szezámmag
A palacsintákat pici kókuszolajon kisütjük, majd ugyanabba a serpenyőbe plusz olajon megpirítjuk a hagymát, és pár perc múlva hozzáadjuk a darálthúst, pirospaprikát és a sót. Ha átsült a hús teljesen, kiöntjük egy tálba és 80g görögjoghurttal elkeverjük (ha szükséges, itt még adhatunk hozzá őrölt pirospaprikát). A maradék joghurtot összekeverjük egy pici sóval és pirospaprikával egy külön tálkában. A gombát szintén megpirítjuk egy pici sóval, és megtöltött palacsintákra öntjük, a maradék joghurttal, plusz egy kis szezámmaggal.