Édesburgonyás kenyér
2018.06.26
Hozzávalók:

- 150g zabliszt
- 150g norbi update liszt (szénhidrát csökkentett) vagy teljes kiőrlésű liszt
- 300g főtt édeburgonya (héjában sült!)
- 150 g eritrit
- 2 tojás
- 2 tk vanília aroma
- egy citrom leve és reszelt héja
- 2 tk sütőpor
- 230 ml édesítetlen növényi tej (én mandulatejet használtam)

A sütőt előmelegítjük 200°-ra. Egy nagy, magas falú tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük. Az édesburgonyát villával szétnyomkodjuk, majd a tojással, a citrom levével, a vanília aromával összekeverjük egy másik tálban.
A száraz hozzávalókhoz hozzáöntjük az édesburgonyás keveréket és jól összedolgozzuk. Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal vagy kókuszolajjal és beleöntjük a tésztát.
A sütőben 200°-on sütjük, majd fél óra múlva (mikor már a teteje megkelt) lefedjük alufóliával és további 30-40 percre (fogpiszkálóval ellenőrizd megsült e belül) visszahelyezzük a sütőbe, 180°-ra.