Amerikai palacsinták gesztenyelisztből, bazsalikomos szederszósszal (vegán)
2017.07.27
Hozzávalók:
Palacsinta:
(egy adag)
- 40g gesztenyeliszt
- 10g teljeskiőrlésű liszt/zabliszt
- 60g főtt karfiol
- 1 tk útifűmaghéj
- 70 ml növényi tej (mandula, mogyoró, zab...)
- 25g eritrit
- 1,5 kk vanília aroma
- sütőpor
- csipet só
Bazsalikomos szederöntet:
- 1,5 tk bazsalikom
- 50g szeder
- 2 kk kukorica keményítő
- agave szirup
- pár friss csepp citromlé
Elkészítés:
Villával összenyomkodjuk a karfiolt, és az összes palacsinta hozzávalóival összekeverjük. Tegyük félre 5-10 percre.
A szószhoz egy kisebb lábosban nyomjuk össze 50 ml vízzel a megmosott szedreket. Forraljuk fel, és 10 ml hideg vízben feloldott kukoricakeményítőt folyamatos keverkés mellett öntsük bele. Adjuk hozzá az agave szirupot (ízlés szerint), a bazsalikomot és a néhány csepp citromlevet.
A palacsntákat kókuszolajon kikent serpenyőben süssük ki és az öntettel tálaljuk.:)

