Amerikai palacsinták gesztenyelisztből, bazsalikomos szederszósszal (vegán)

2017.07.27

Hozzávalók:

Palacsinta:
(egy adag)

  • 40g gesztenyeliszt
  • 10g teljeskiőrlésű liszt/zabliszt
  • 60g főtt karfiol
  • 1 tk útifűmaghéj
  • 70 ml növényi tej (mandula, mogyoró, zab...)
  • 25g eritrit
  • 1,5 kk vanília aroma
  • sütőpor
  • csipet só

Bazsalikomos szederöntet:

  • 1,5 tk bazsalikom
  • 50g szeder
  • 2 kk kukorica keményítő
  • agave szirup
  • pár friss csepp citromlé

Elkészítés:

Villával összenyomkodjuk a karfiolt, és az összes palacsinta hozzávalóival összekeverjük. Tegyük félre 5-10 percre.

A szószhoz egy kisebb lábosban nyomjuk össze 50 ml vízzel a megmosott szedreket. Forraljuk fel, és 10 ml hideg vízben feloldott kukoricakeményítőt folyamatos keverkés mellett öntsük bele. Adjuk hozzá az agave szirupot (ízlés szerint), a bazsalikomot és a néhány csepp citromlevet.

A palacsntákat kókuszolajon kikent serpenyőben süssük ki és az öntettel tálaljuk.:)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el