Almás galette

2016.07.21

Ezt az egyszerű kis süteményt desszertnek vagy reggelinek is fogyaszthatjuk, mindkettőnek megfelel. Nem nehéz elkészíteni, és teljesen egészséges.:) 

Hozzávalók:

  • 30 g zabliszt
  • 15g eritrit
  • 8 g útifűmaghéj
  • 50 g alma
  • 10 g kókuszvaj
  • őrölt fahéj

A száraz hozzávalókat keverjük össze, olvasszuk fel a kókuszvajat, majd keverjük hozzá azt is. Kis vízzel gyúrdjuk tésztává (nem lesz olyan állaga mint a nyers kenyértésztának) és éjszakára helyezzük a hűtőbe. Másnap melegítsük elő a sütőt mielőtt nekilátnánk kinyújtani ki a tésztát kerekre, egy belisztezett deszkán/sütőpapíron.
Vigyázzunk, ne legyen a tészta túl vastag. A felvágott almát tedd a tészta közepére (egy kis őrölt fahéjjal) és hajtsuk fel a széleit.
Alacsony hőfokon sütssük 45 percig. (Ha a belseje nem akar megsülni a gyümölcs miatt, a 30. percnél - ha helyesen helyeztük rá az almaszeleteket - megfordíthatjuk, nem fog szétesni.).

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el