Almás galette

Ezt az egyszerű kis süteményt desszertnek vagy reggelinek is fogyaszthatjuk, mindkettőnek megfelel. Nem nehéz elkészíteni, és teljesen egészséges.:)
Hozzávalók:
- 30 g zabliszt
- 15g eritrit
- 8 g útifűmaghéj
- 50 g alma
- 10 g kókuszvaj
- őrölt fahéj
A száraz hozzávalókat keverjük össze, olvasszuk fel a kókuszvajat, majd keverjük hozzá azt is. Kis vízzel gyúrdjuk tésztává (nem lesz olyan állaga mint a nyers kenyértésztának) és éjszakára helyezzük a hűtőbe. Másnap melegítsük elő a sütőt mielőtt nekilátnánk kinyújtani ki a tésztát kerekre, egy belisztezett deszkán/sütőpapíron.
Vigyázzunk, ne legyen a tészta túl vastag. A felvágott almát tedd a tészta közepére (egy kis őrölt fahéjjal) és hajtsuk fel a széleit.
Alacsony hőfokon sütssük 45 percig. (Ha a belseje nem akar megsülni a gyümölcs miatt, a 30. percnél - ha helyesen helyeztük rá az almaszeleteket - megfordíthatjuk, nem fog szétesni.).